Tradičně se nejen mandle, ale ořechy vůbec skladovaly ve skořápkách, ve kterých vydrží až do další sklizně a nežluknou. Mandle ve skořápkách ve větším množství ale na našem trhu nejspíš neseženete. Mandle tedy kupujte po menších množstvích, nejlépe celé ve slupce, přesypte je do keramické nádoby (nebo tmavé skleněné) a skladujte je v suchu a chladu. Je důležité zamezit přístupu světla. Pokud máte vyloupané mandle ve větším množství, skladujte je v mrazáku. Nikdy nekonzumujte mandle staré nebo žluklé. Pokud se vám stane, že mandle bude hořká, nejezte ji – už víme, že hořkou chuť způsobuje amygdalin, který v ústech reaguje se slinami a mění se v jedovatý kyanid.
DALŠÍ MANDLOVÉ RECEPTY
Mandlově recyklovaný croissant
Francouzi čerstvé croissanty milují, a protože croissant z předešlého dne už není úplně ono, vymysleli recept, jak ho pozdvihnout. Naplní ho mandlovým krémem, zvlhčí, prohřejí a navrch ještě posypou jemně křupavými mandlovými plátky...