Mandlové muffiny se sušenými rajčaty a bazalkou
Jsou lehké a voní bazalkou a parmazánem. Výborné jako příloha k rajčatové polévce nebo k salátu
![]() |
Počet porcí: 6 |
![]() |
Doba přípravy: 35 min |
Ingredience na mandlové muffiny:
- 180 g kysané smetany
- 60 g nastrouhaného parmazánu (může být i gouda či ementál) + 40 g na posyp
- 60 g hladké mouky
- 120 g oloupaných mandlí
- 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
- 50 g sušených rajčat, okapaných od oleje
- velká hrst bazalkových lístků
- 4 vejce
- ½ lžičky soli
Recept na mandlové muffiny:
Troubu rozehřejte na 180 ˚C. Mandle namelte ve food processoru nebo nastrouhejte najemno. Bazalkové lístky nasekejte. Rajčata nakrájejte nahrubo. Namleté mandle smíchejte s moukou, práškem do pečiva, 60 g parmazánu, přidejte všechny ostatní ingredience a promíchejte. Bazalkou ani rajčaty nešetřete. Formu na muffi ny vyložte papírovými košíčky a ty naplňte do ¾ připraveným těstem. Povrch posypte parmezánem a dejte do vyhřáté trouby. Pečte dozlatova.
Tip: Do těsta můžete přidat také nasekanou slaninu.
DALŠÍ MANDLOVÉ RECEPTY
Mandlově recyklovaný croissant
Francouzi čerstvé croissanty milují, a protože croissant z předešlého dne už není úplně ono, vymysleli recept, jak ho pozdvihnout. Naplní ho mandlovým krémem, zvlhčí, prohřejí a navrch ještě posypou jemně křupavými mandlovými plátky...