Vegetariánská paštika
Bezmasá a zdravá. Hlíva ústřičná je zajímavá houba s léčivými účinky, která posiluje imunitní systém. V sezóně hlívu nahraďte lesními houbami, které jsou aromatičtější.
![]() |
Počet porcí: 6 |
![]() |
Doba přípravy: 30 min |
Ingredience na vegetariánskou paštiku:
- 200 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 g másla
- 50 g nasekaných mandlí
- ½ lžičky drceného kmínu
- ½ lžičky tymiánu
- olej
- sůl a pepř
Recept na vegetariánskou paštiku:
Nejprve si z ledničky vyndejte máslo, aby změklo. Hlívu nakrájejte na nudličky. Oloupejte cibuli, nasekejte ji nahrubo a zpěňte na oleji (nejlépe sezamovém). Když cibule zesklovatí, přidejte nasekaný česnek, jakmile zavoní, přidejte hlívu, zamíchejte a podlijte asi 5 lžícemi vody. Přidejte kmín a cca půl lžičky soli a za občasného promíchání duste pod pokličkou. Hotovou měkkou hlívu okořeňte tymiánem, opepřete a nechte vychladnout. Do food processoru vložte vychladlou hlívu, mandle, změklé máslo a rozmixujte. Dosolte, podle chuti ještě opepřete. Mažte na pečivo.
DALŠÍ MANDLOVÉ RECEPTY
Mandlově recyklovaný croissant
Francouzi čerstvé croissanty milují, a protože croissant z předešlého dne už není úplně ono, vymysleli recept, jak ho pozdvihnout. Naplní ho mandlovým krémem, zvlhčí, prohřejí a navrch ještě posypou jemně křupavými mandlovými plátky...