Vegetariánská paštika
příloha i svačina v jednom

   

 

Vegetariánská paštika​​​​​​

Bezmasá a zdravá. Hlíva ústřičná je zajímavá houba s léčivými účinky, která posiluje imunitní systém. V sezóně hlívu nahraďte lesními houbami, které jsou aromatičtější.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 30 min

Ingredience na vegetariánskou paštiku:

  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g másla
  • 50 g nasekaných mandlí
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • ½ lžičky tymiánu
  • olej
  • sůl a pepř

Recept na vegetariánskou paštiku:

Nejprve si z ledničky vyndejte máslo, aby změklo. Hlívu nakrájejte na nudličky. Oloupejte cibuli, nasekejte ji nahrubo a  zpěňte na oleji (nejlépe sezamovém). Když cibule zesklovatí, přidejte nasekaný česnek, jakmile zavoní, přidejte hlívu, zamíchejte a podlijte asi 5 lžícemi vody. Přidejte kmín a cca půl lžičky soli a  za občasného promíchání duste pod pokličkou. Hotovou měkkou hlívu okořeňte tymiánem, opepřete a nechte vychladnout. Do food processoru vložte vychladlou hlívu, mandle, změklé máslo a rozmixujte. Dosolte, podle chuti ještě opepřete. Mažte na pečivo.


 

DALŠÍ MANDLOVÉ RECEPTY

Mandlově recyklovaný croissant

Francouzi čerstvé croissanty milují, a protože croissant z předešlého dne už není úplně ono, vymysleli recept, jak ho pozdvihnout. Naplní ho mandlovým krémem, zvlhčí, prohřejí a navrch ještě posypou jemně křupavými mandlovými plátky...

Pečený lilek s česnekem

Evergreen letních obědů.

 

 

Sledujte nás na
sociálních sítích
facebook instagram youtube