Magazín Mandle / Novinky

Rukola hitem letního vaření a grilování

5. 5. 2025 Recepty

 

Osvěžující změna od klasiky: linguine s mandlovým rukolovým pestem

Pokud milujete pestem provoněné těstoviny, ale chcete vyzkoušet něco trochu jiného než tradiční bazalkovou variantu, tento recept vás nadchne. Rukola v pestu přináší nezaměnitelnou chuť, která skvěle kontrastuje s jemností kvalitního olivového oleje. A co víc – místo piniových oříšků jsme sáhli po mandlích, které dodávají pestu nejen zajímavější texturu, ale i delikátní, lehce nasládlý podtón. Výsledkem je jednoduché, a přesto chuťově bohaté jídlo, které si zamilujete na první sousto.

Ingredience: (2 porce)

230 g těstovin linguine (voda, sůl),
170 g Rukolové pesto s mandlemi 170 g,
100 ml vody od uvařených těstovin,
1 lžička Chilli – drcené,
60 g nastrouhaného parmazánu, olivový olej.

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme al dente dle návodu v osolené vodě.
  2. Na pánvi rozehřejeme pesto, přilijeme vodu od uvařených těstovin a vsypeme chilli. Promícháme.
  3. Do do pánve z pestem vložíme uvařené těstoviny, přisypeme polovinu strouhaného parmazánu a promícháme.
  4. Podáváme posypané zbylým parmazánem. Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.

Recept pro nás s láskou připravili The Pelikans.cz

TIP: Nechce se vám v létě vařit? Namažte si bagetku rukolovým pestem a doplňte parmazánem. Ke zpestření lze použít také tapenádu. Skvělý letní předkrm je na světě!

 

Autor článku
Michal Daněk

Nejoblíbenější mandlové dobroty

Ochutnejte unikátní mandlové produkty inspirované mandloňovým sadem v Hustopečích, který je evropskou raritou. Originál, který si vás hned získá...

Sledujte nás na
sociálních sítích
facebook instagram youtube