7. 9. 2022 Recepty
Toto jídlo je inspirováno Itálií, kde vám v nejedné restauraci podobné těstoviny podají s mořskými plody. Vypustili jsme krevety a rajčatovou omáčku, zato přidali mandle a parmezán.
Počet porcí: 2 |
Doba přípravy: 30 min |
Nejprve si dejte vařit do většího hrnce vodu na těstoviny a poté si vše nakrájejte, příprava je docela rychlá. Olivy nasekejte nahrubo. Rozřízněte je podélně na čtvrtiny a pak ještě olivu přepulte. Petrželku nasekejte najemno. Pokud používáte celé mandle, nasekejte je nahrubo. Česnek rozkrájejte na poloviny, pokud máte velké stroužky, rozkrojte je na 3 díly, případně na čtvrtiny. Chceme velké kusy. Na pánev šplouchněte olivový olej a restujte na něm mandle, rajčata a česnek, občas promíchejte, aby se vše opékalo rovnoměrně ze všech stran. Česnek by měl zůstat bílý, maximálně jen lehce dozlatova. Jakmile rajčata trochu změknou, přidejte 2/3 z petrželky, kapary a olivy, chilli papričku a promíchejte. V této chvíli by se již měly vařit těstoviny. Pokud ještě nevaří, vypněte oheň a počkejte. Pokud vaří, odeberte cca 1 naběračku vody z vařících se těstovin, přidejte ji do pánve a vařte. Při vaření těstovin se vyplavují škroby, takže jak budeme vodu varem redukovat, trošku zhoustne a vytvoří omáčku. Pokud by se voda v pánvi příliš vyvařila, ještě naběračku (nebo pár lžic) přidejte. Jakmile jste spokojeni s hustotou, vypněte oheň. Přidejte do pánve zcezené těstoviny a promíchejte. Na talířku pokapejte olivovým olejem, posypte zbylou petrželkou, parmezánem podle chuti a mandlemi.
Tip: Recept je velmi variabilní. Česnek můžete nahradit pórkem či šalotkami, petrželku koriandrem, pokud ho máte rádi (v tom případě nedávejte parmezán), a rajčátka můžete klidně vypustit nebo použít sušená. V sezóně určitě zkuste přidat mladou cuketku!
Autor článku
Michal Daněk
30.11.2024
26.11.2024
29.10.2024 Novinky
Ochutnejte unikátní mandlové produkty inspirované mandloňovým sadem v Hustopečích, který je evropskou raritou. Originál, který si vás hned získá...
2023 © Mandlárna.cz | Design MATLOCHA.cz | Created by GRAWEB