Magazín Mandle / Novinky

Affogato s mandlovou zmrzlinou

11. 8. 2023 Novinky

 

AFFOGATO znáte?

Je to jednoduchá kombinace dvou oblíbených lahůdek: espressa a zmrzliny.

Možná si řeknete, že je to prostě jen káva se zmrzlinou? ALE... když budete mít opravdu speciální ingradience, tak to bude skvělý a možná i nadpozemský zážitek.

Affogato znamená ,,utopený" a má původ v Itálii. 

Zážitek v průhledném hrníčku

Pokud si dáte affogato v našich kavárnách, tak dostanete slušnou porci (100 g) mandlové zmrzliny a k tomu v malé bílé konvičce horké mandlové espresso. Zmrzlinu si přelijete kávou a máte hotovo. Hromádka ledové mandlové zmrzliny se rozpouští pomalu a jen částečně. Hořkost kávy se postupně mísí s jemně sladkou mandlovou zmrzlinou, ve které najdete i malé kousky mandlí. Kávově-oříšková chuť ve vás zanechá opravdu hluboký dojem:-)


 

Jak připravit mandlové affogato doma?


Stačí vám jedno silné čerstvé mandlové espresso a kopeček zmrzliny. Může být vanilková (jemná a ne úplně výrazná) nebo ještě vhodnější bude čistě smetanová zmrzlina. Naprosto luxusní bude právě zmrzlina mandlová, kterou mužete koupit v naší Mandlárně v Hustopečích nebo v Brně.

Hrníček nebo sklenici, do které budete affogato připravovat si můžete předem vychladit.  Připravte si silnějsí espresso, (ale můžete mít i filtrovanou kávu nebo využijte moca konvičku). Pokud nemáte naši kávu, tak doporučujeme použít spíše jemnější arabiku (kyselejší káva není vhodná).

Tento kávový dezert můžete doplnit panákem naší čisté mandlovky nebo kapkou kávové mandlovky.
Pokud nemáte mandlovou zmrzlinu, tak přidejte k vanilkové třeba nasekané mandle.

Autor článku
Petra Chromá

Nejoblíbenější mandlové dobroty

Ochutnejte unikátní likéry pevně spojené s mandloňovým sadem v Hustopečích, který je evropskou raritou. Originál, který si vás hned získá...

Sledujte nás na
sociálních sítích
facebook instagram youtube