Mandlová kuchařka

Mandlová kuchařka

Mandlová kuchařka je bohužel již vyprodaná.

Autor: Petra Pokorná

Rok vydání: 2015

Vydavatelství: Petr Brázda spolu s Hustopečskou mandlárnou

Vazba: Pevná

Počet stran: 130

ISBN: 978-80-87387-36-8

250 Kč Cena s 0% DPH
Není skladem
ks

Doprava od 180  Kč, při nákupu nad 2000  Kč doprava ZDARMA

Mandlová kuchařka je bohužel již vyprodaná.

Autor: Petra Pokorná

Rok vydání: 2015

Vydavatelství: Petr Brázda spolu s Hustopečskou mandlárnou

Vazba: Pevná

Počet stran: 130

ISBN: 978-80-87387-36-8

Kuchařka, která obsahuje více než 80 vyladěných receptů na výborné pokrmy s mandlemi: výživné snídaně, na slano, na sladko, pražené mandle a recepty hustopečských šéfkuchařů.

V prodeji od 15.12.2015

Mandle najdou své uplatnění především ve sladké kuchyni, ale nerady bychom, aby si někdo pod názvem Mandlová kuchařka představil jen recepty na mandlové moučníky. Mandle jsou, stejně jako jiné ořechy a semínka, především nabité živinami a obsahují poměrně velké množství zdraví prospěšných látek. Proto jsme se v kuchařce zaměřily na recepty, které pomohou zařadit mandle do každodenního jídelníčku. Najdete zde více než 80 receptů na sladké i slané laskominy, na mandlové snídaně i na zajímavě ochucené pražené mandle. Několik receptů nám poskytly také hustopečské restaurace. A navíc se dozvíte, jak jsou mandle zdravé a prospěšné a jak se stalo, že se začaly pěstovat v Hustopečích. Autorkou knihy je vášnivá kuchařka Petra Pokorná, velice dobrá kamarádka zakladatelky Hustopečské mandlárny.

Autor: Petra Pokorná
Rok vydání: 2015
Vydavatelství: Petr Brázda spolu s Hustopečskou mandlárnou
Vazba: pevná
Počet stran: 130
ISBN: 978-80-87387-36-8

 

O autorce Petře Pokorné:

„Od dětství mám v životě dvě vášně – vaření a čtení. Moji blízcí by možná řekli, že jsem mlsná a líná, ale není to tak docela pravda – jídlo i četba jsou pro mě prostředky k poznávání světa. Stejně jako v knize mě zaujme originální myšlenka či neotřelá metafora, tak i při vaření mě dokáže nadchnout informace v podobě neočekávaného souladu chutí. Vaření je pro mě zároveň formou relaxace.

Moje první kuchařské výtvory byly z oblasti cukrářské, a když jsem si založila první sešit s recepty, mohlo mi být asi 11 let. V 16 letech jsem se nakrátko stala vegetariánkou, a protože rodiče měli hospodářství (každý rok jsme poráželi dvě prasata a kachen, hus, krůt a králíků nepočítaně), byla jsem nucena si bezmasá jídla vařit sama, čímž začalo mé experimentální období, které nabralo vysokých obrátek v momentě, kdy jsem se od rodičů odstěhovala a pořídila si vlastní kuchyň.“

Když Petra nevaří, zabývá se genealogií: www.petraher.cz

 

Vybrané recepty z kuchařky najdete na našem blogu

 

Těstoviny s rajčátky, mandlemi, kapary a olivami​​​​​​

Toto jídlo je inspirováno Itálií, kde vám v nejedné restauraci podobné těstoviny podají s mořskými plody. Vypustili jsme krevety...

 

Hustá polévka s červenou čočkou sladkou bramborou a cizrnou v indickém stylu​​​​​​

Polévka do podzimních plískanic nebo mrazivých zimních dní? Tohle je ta pravá! Svou barvou...

 

Sledujte nás na
sociálních sítích
facebook instagram youtube