Magazín Mandle / Novinky

Mandlové suchárky

18. 11. 2022 Recepty

 

Mandlové suchárky

Oblíbené vánoční cukroví „na poslední chvíli“, ale dělám je občas i během roku. Krásně chroupou a voní mandlemi.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 45 min

Ingredience na mandlové suchárky:

  • 4 bílky
  • 100 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 - 150 g mandlí se slupkou
  • špetka soli

Postup:

Troubu rozehřejte na 185 ˚C. Formu na srnčí hřbet (biskupský chlebíček) vyložte papírem na pečení. Bílky pokojové teploty se špetkou soli šlehejte na sníh. Jakmile budou bílky polotuhé, přidejte cukr a ušlehejte dotuha. Do tuhých bílků ručně vařečkou opatrně a postupně vmíchejte mouku a úplně nakonec vsypte mandle. Naposledy promíchejte, nandejte do připravené formy a vložte do trouby. Upečte do zlatova; zkoušejte zapíchnutím špejle – jakmile vyjde po vpichu suchá, je upečeno. Upečený korpus nechte ve formě vychladnout, poté volně přikryjte utěrkou a nechte ve formě do druhého dne (to se dělá proto, že odleželý korpus při krájení tolik nedrobí a lépe drží pohromadě, podobně jako např. čerstvý chléb se krájí hůř než den starý). Druhý den vyndejte z formy a ostrým pilkovým nožem nakrájejte na co nejtenčí pásky. Ty rozložte jeden vedle druhého na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 100 – 120 ˚C sušte do křupava. Trvá to asi 20 – 30 minut – je stupeň křupavosti průběžně zkoušet a ochutnávat. Skladujte v uzavřené nádobě, kde si uchovají svou křupavost.

 

Autor článku
Michal Daněk

Nejoblíbenější mandlové dobroty

Ochutnejte unikátní mandlové produkty inspirované mandloňovým sadem v Hustopečích, který je evropskou raritou. Originál, který si vás hned získá...

Sledujte nás na
sociálních sítích
facebook instagram youtube