Magazín Mandle / Novinky

Pečený marcipán s batátem

12. 7. 2022 Recepty

 

Pečený marcipán s batátem​​​​​​

Sladké brambory jsou zajímavá zdravá zelenina, nakupte si jich klidně více, další recepty budou následovat. :)

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 95 min

Ingredience na marcipán s batátem:

  • 100 g (1 menší) sladké brambory (batáty)
  • 150 g mandlové mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • ½ lžičky citrónové kůry
  • 1 vidličkou rozšlehané vejce
  • sekané mandle na obalení

Recept na marcipán s batátem:

Nejprve upečte bramboru. Na kousek alobalu položte omytý neoloupaný batát, cákněte olej, zabalte alobal a dejte do trouby na 200 ˚C. V polovině pečení otočte. Menšímu batátu stačí necelá hodinka, poté vypněte troubu a batát v ní nechte „dojít“. Vychladlý batát oloupejte, odvažte z  něj 100 g a  ty rozmačkejte vidličkou. Přidejte 100 g cukru, citrónovou kůru, půl (cca 20 g) vejce (druhou polovinu si nechte na obalení) a mandlovou mouku a vypracujte těsto, které je poměrně řídké a lepivé. Dál postupujte podobně jako u předchozího receptu – dlaněmi namočenými ve vejci tvarujte malé kuličky, které obalujte v sekaných mandlích. Pečte v troubě předehřáté na 185 ˚C, dokud mandle nezhnědnou, asi 20 minut.

Autor článku
Michal Daněk

Nejoblíbenější mandlové dobroty

Ochutnejte unikátní likéry pevně spojené s mandloňovým sadem v Hustopečích, který je evropskou raritou. Originál, který si vás hned získá...

Sledujte nás na
sociálních sítích
facebook instagram youtube